Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι Ιταλοί ξανάρχονται;

Οι Ιταλοί ξανάρχονται;


   Μία εβδομάδα μετά το άρθρο για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η Parma, το Footballiacs.gr συνεχίζει την ενασχόλησή του με το calcio. Αυτή τη φόρα θέμα συζήτησης αποτελεί η επάνοδος των ιταλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το εντυπωσιακό επίτευγμά τους να έχουν όλους τους συλλόγους τους Μάρτιο μήνα στα νοκ-αουτ.
   Ασύλληπτο φαντάζει το φετινό 6/6 των γειτόνων μας στα κύπελλα Ευρώπης. Μία δεκαετία πριν, θα το έλεγε κανείς φυσιολογικό, πέρσι θα φάνταζε με όνειρο θερινής νυκτός. Κι όμως! Η μοναδική χώρα που έχει ακόμα όλες τις ομάδες τις σε Champions League - Europa League είναι η Ιταλία. Οι 4οι της κατάταξης της UEFA ξεκίνησαν με 6 και συνεχίζουν με 6, τη στιγμή που Ισπανία (1), Αγγλία (2) και Γερμανία (3) έχουν χάσει 2,3 και 2 εκπροσώπους αντίστοιχα. Ξεχωρίζει όλων των ιταλικών η Juventus. Η "Vecchia Signora" είναι ο πρεσβευτής στο Champions League και σκοπός της είναι να απαλύνει την πίκρα της προηγούμενης χρονιάς (τρίτη θέση στους ομίλους-αποκλεισμός στα ημιτελικά του Europa League με τον τελικό στην έδρα της), με μία πρόκριση σε βάρος των προπέρσινων φιναλίστ. Το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού στο Ρουρ θα αντιμετωπίσει μία από τις πιο αφιλόξενες ευρωπαϊκές έδρες και το 2-1 της δίνει από ελάχιστο έως μηδαμινό πλεονέκτημα.
   Σοβαρές πιθανότητες έχουν, ωστόσο, οι ομάδες της Serie A που αγωνίζονται στο Europa League. Εκ των πραγμάτων, θα έχουν τουλάχιστον μία ομάδα στους "8" της διοργάνωσης (ελέω εμφυλίου Fiorentina-Roma). Χαρμόσυνα νέα, όμως, μπορεί να υπάρξουν και από τα άλλα ζευγάρια που τους ενδιαφέρουν. Στο Napoli-Dinamo Moskva, οι Ναπολιτάνοι αν και αντιμετωπίζουν τους (ακόμα αήττητους στην Ευρώπη) Μοσχοβίτες, όσο έχουν το San Paolo και τον Rafa Benitez στο πάγκο τους (εγγύηση για ευρωπαϊκή πορεία) λογίζονται ως οριακό φαβορί. Μεγάλο ντέρμπι αναμένεται ανάμεσα σε Wolfsburg και Inter με τους Nerazzurri να πρέπει να κάνουν δύο τέλεια παιχνίδια αν θέλουν να αποκλείσουν τους (καλύτερους αυτήν την εποχή) "Λύκους". Τέλος, δύσκολο έργο έχει το Torino. Η Zenit τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σταθερή δύναμη στην Ευρώπη και έχει πολύ καλό υλικό, αλλά και προπονητή. Παρόλα αυτά, ο "Ταύρος" έχει ελπίδες πρόκρισης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το διπλό στο Nuevo San Mames που πέτυχε στον προηγούμενο γύρο.
   Το Europa League πρέπει να είναι και ο στόχος των Ιταλών την τρέχουσα τριετία. Η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε άκρως σημαντική γι' αυτούς αφού από τη μία αποσπάστηκαν από Πορτογάλους και Γάλλους και από την άλλη έχουν μία καλή συγκομιδή ως υποθήκη για να διεκδικήσουν τη θέση στην τριάδα και το 4ο εισιτήριο του Champions League. Μένει να δούμε αν η σεζόν 2014-2015 σηματοδοτήσει την επιστροφή του calcio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου