Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Αποτελέσματα ψηφοφορίας



Η πρώτη ψηφοφορία του Footballiacs.gr ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα που εξήχθησαν είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα. Σίγουρα η συμμετοχή δεν υπήρξε μεγάλη (λογικό για ένα νεοσύστατο blog), αλλά ο κόσμος έδειξε προς ποια ομάδα κλίνει για την κατάκτηση του Champions League.

Εν αρχή ην η Real Madrid. Η ομάδα που σάρωσε στην ψηφοφορία, παίρνοντας κεφάλι από την πρώτη μέρα και δίχως πρόθεση να κοιτάξει πίσω. Συγκέντρωσε πάνω από το 1/3 των ψήφων (37%) και φαίνεται να την πιστεύει ιδιαίτερα ο κόσμος, παρά το γεγονός ότι καμία ομάδα στην σύγχρονη μορφή του θεσμού δεν έχει επιτύχει την κατάκτηση back-to-back τροπαίων. Φυσικά, οι Μαδριλένοι με τις εμφανίσεις τους στο πρώτο μισό της σεζόν (ειδικά μέχρι να τους διακόψει το σερί νικών η Valencia) δικαιολογούσαν απόλυτα την εμπιστοσύνη του φιλοθεάμων κοινού. Διαθέτουν την πληρέστερη 11αδα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και στηρίζονται συνολικά σε ένα κορμό 16 παικτών με ηγέτη όλων τον Cristiano Ronaldo. Ο CR7 συνθέτει με τους Karim Benzema, Gareth Bale και James Rodriguez μία φανταστική τετράδα, ικανή να διαλύσει κάθε άμυνα, συνεπώς με πρωτεργάτες αυτούς, αλλά και τους Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modric η Real Madrid σίγουρα έχει σοβαρές πιθανότητες επανάληψης του περυσινού θριάμβου.

Ακολουθούν Chelsea με 23% και Bayern με 18%. Απόλυτα φυσιολογικό το αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για τις δύο ομάδες με το καλύτερο ρόστερ συνολικά και τους δύο καλύτερους προπονητές της διοργάνωσης. Είναι οι δύο σύλλογοι που κατέκτησαν το Champions League του 2012 και 2013 αντίστοιχα και διαθέτουν τόσο εξαιρετικούς coach (δύο φορές κάτοχοι του τροπαίου αμφότεροι) όσο και εξαιρετικό υλικό (21 παίκτες για τους Λονδρέζους, όλη η ομάδα για τους Βαυαρούς). Οι Μπλε θα βασιστούν στην πολύ καλή τους άμυνα (η οποία γίνεται ακόμα καλύτερη με τον Πορτογάλο στον πάγκο) και την τετράδα Willian, Cesc, Hazard, Costa, ενώ τη "βρώμικη δουλειά" θα αναλάβουν πρωτίστως ο Matic και δευτερευόντως ο Ramires. Την ίδια ώρα οι Γερμανοί στηρίζονται στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας και τις πραγματικά πολλές λύσεις που έχουν σε κάθε θέση. Όσον αφορά τα δυνατά τους χαρτιά; Lewandowski, Ribery, Lahm, Schweisteiger, Neuer, Muller, Gotze, Alonso και ασφαλώς Arjen Robben.

Έκπληξη προκαλεί η ισοβαθμία Barcelona και PSG στην 4η θέση, με 9% των ψήφων έκαστη. Οι Παριζιάνοι με την ήττα τους την 6η αγωνιστική των ομίλων στο Camp Nou έδειξαν να βρίσκονται ένα κλικ κάτω από τους Καταλανούς, χάνοντας το avantage έδρας και πέφτοντας πάνω στην Chelsea. Σίγουρα διαθέτουν εξαιρετική ομάδα με την επιθετική τους τριπλέτα να είναι μία από της καλύτερες της υφηλίου (Lavezzi, Cavani, Ibrahimovic), μα σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ικανοί να πάνε μέχρι το τέλος τους δρόμου. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το τεχνικό επιτελείο τους, καθώς ο coach Blanc δεν βρίσκεται προς το παρόν στο επίπεδο των Ancelotti, Mourinho, Guardiola, Klopp, Wenger, Simeone πράγμα που ισχύει και για τον Luis Enrique. Και εν μέρει αυτό πλήρωσε και η Barcelona στην ψηφοφορία. Κάτι οι κακές εμφανίσεις της ομάδας μέχρι τα μισά της σεζόν, κάτι οι διαμάχες στο εσωτερικό του συλλόγου και φυσικά η διαχείριση του υλικού από τον Luis Enrique έδιναν την εντύπωση ότι οι Blaugrana δύσκολα θα διεκδικήσουν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά φέτος. Όταν όμως μιλάς για Barcelona, τότε μιλάς για την πιο επικίνδυνη τριάδα του κόσμου (Neymar, Suarez, Messi), πάνω από τις τριάδες που έχουν σύλλογοι όπως Bayern, PSG ή ίσως ακόμα και της Real Madrid. Και ασφαλώς δε νοείται η ομάδα με έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) ποδοσφαιριστές της ιστορίας να μην είναι όχι φαβορί, αλλά ούτε καν διεκδικήτρια.

Για το τέλος έμειναν η Arsenal (4%), Dortmund (0%), Atleti (0%) και η επιλογή "άλλος νικητής" (0%). Αρχίζοντας από τα εύκολα, αναμενόμενα παρατηρείται έλλειψη εμπιστοσύνης στις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μία τετράδα τύπου Porto-Monaco-Deportivo-Chelsea που είχαμε 11 χρόνια πριν. Από εκεί και πέρα, οι αναγνώστες του blog δεν πιστεύουν ιδιαίτερα και τις δύο τελευταίες φιναλίστ (Atleti, Dortmund), γεγονός περίεργο, αφού πρόκειται για ομάδες με πολύ καλό υλικό, σπουδαίους προπονητές και είναι οι μοναδικές με βλέψεις τελικού που έχουν έδρες-φωτιά. Βεβαίως ακόμα δεν έχουν καθιερωθεί στην ελίτ και ίσως αυτός είναι και ο λόγος δυσπιστίας των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Και μένει η Arsenal. Δίχως πολλά λόγια το πρόβλημα των Gunners (γι' αυτό και το 4%) είναι οι προσωπικότητες. Με εξαίρεση τους Ozil και Alexis κανένας παίχτης των Κανονιέρηδων δεν θα κατάφερνε να είναι όχι στην 11αδα, μα στην 18αδα των υπολοίπων διεκδικητών. Ο Αλσατός είναι ικανός να παρουσιάσει εκπληκτικό ποδόσφαιρο με οποιοδήποτε ρόστερ, αλλά στην τελική ευθεία οι προσωπικότητες είναι αυτές που θα σε στέψουν πρωταθλητή Ευρώπης.

Αυτή ήταν λοιπόν η πρώτη ψηφοφορία του blog. Ιδιαίτερα χρήσιμα τα αποτελέσματα που είχαμε και μένει πια να δούμε ποιοι θα επαληθευθούν. Δεν επαναπαυόμαστε, όμως, διότι ήδη η νέα ψηφοφορία ξεκίνησε και θα την βρείτε άκρως ενδιαφέρουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου